Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Polaris - problem z przednim napędem - koszyczek CNC
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 09.11.2024 02:35

Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Polaris - problem z przednim napędem - koszyczek CNC 
Autor Wiadomość

Quad: Polaris Sportsman 600 TWIN
PostWysłany: 18.03.2013 10:56 
Re: Polaris - problem z przednim napędem - koszyczek CNC
Cześć kolego,
Niestety to nie te sprężynki, moje są znacznie większe.
Image
Mój jest starego typu. Muszę ich jeszcze gdzieś szukać.
Oto kilka przykładów w czym jest różnica.
Image

Image

Wyszukałem gdzieś na forum z USA, że sprężynki takie można podmienić od John Deer-a. Zamówiłem i zobaczymy co to jest. Stary, czy nowy typ. Zestaw nie kosztował wiele, więc poczekam te 2 tyg i zobaczymy.
Póki co, poskładałem dyfer na sprężynce, ktorą mi przysłałeś, troszkę przerobiłem, ale napędu jak nie było, tak nie ma.
Założyłem koszyk stalowy, ten z obróbki CNC. Podejrzewam, że będzie też problem z impulsomer-em, bo w ogóle nie pokazuje mi ani prędkości, ani przejechanych mil.

-- dodano 16.03.2013 19:43 --

Witam kolegów ponownie,
Dzisiaj zwaliła nam się potężna zima, więc była okazja, żeby doprowadzić swojego SP do ładu.
Jako, że wczoraj (po 5 dniach) dotarł do mnie z USA impulsometr (hall effect sensor), założyłem go i co się okazało, napęd wrócił, ... ale na starym liczniku, który jest kompletnie zdezelowany.
Więc moje stwierdzenie jest takie: impulsometr na 95% był walnięty, jednak główny winowajca, to licznik (poza kompletnie zniszczonym koszyczkiem)
Ale wracając do sprawy napędu, koszyczek w wykonaniu CNC sprawuje się świetnie, j ednak kolejny wydatek mnie nie minie: licznik.
Aha.. i jeszcze sprawa sprężynek. Po usilnych poszukiwaniach udało mi się zdobyć tutaj w Polsce komplet nowiuteńkich sprężynek pochodzących z fabryki John Deere.
Zamówiłem, dotarły i pasują jak ulał, i powiedziałbym nawet, że są solidniejsze od oryginalnych.

Image
Image
Image

Ostatnio zmieniony przez maq 18.03.2013 10:56, edytowano w sumie 4 razy

Interpunkcja, po znakach przestankowych wstawiamy spację.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości